Bu yeşil çay üretiminin bir bakıştır, özellikleri yeşil çayın her türü arasında değişebilir ama genel olarak süreci şu ana aşamaları olarak özetlenebilir edilir.
Onun görünüm, aroma ve tat içeren yeşil çay özelliklerini koruyarak, çay yapraklarının oksitlenmeye durur gibi yeşil 'öldürme' olarak Shaqing'-ki Çin den tam anlamıyla tercüme edilir 'yeşil çay üretiminde önemli bir adımdır . 'Shaqing' da çim kokusu parçası dispels ve yeşil çay aroması gelişir. Son olarak, yeşil çay nem kısmi buharlaşma yoluyla, yaprakları daha esnek ve rulo kolaydır.
Bu süreç hızlı bir şekilde çay hakkında 75 bırakır ısıtma ° C-80 ° C (167 ° F-176 ° F) aktif enzimleri yok eder. Içerir
Bu elle çay ana karıştırma ve çay işlenirken çay elle veya gerekli ısı üretmek için buhar kullanan bir 'shaqing' makine aracılığıyla bırakır bir wok yaprakları ısıtır yerde yapılır.
Genellikle yaprakların nem ~ 30% -40% 'shaqing' sürecinde kaybolur.
ii) Haddeleme
Çay yaprak haddeleme çay en kategorilerinin üretiminde genel bir adımdır. Bu çay biz 'final' kuru yapraklar boncuk içine kıvrılmış veya düzleşmiş, bükülmüş olarak gördüğünüz şeklini alması bırakır yardımcı olur.
Bu sadece estetik olmasa da-haddeleme de çay hücre yapısı infüze zaman çayın lezzeti bırakmadan yanı sıra çay demlenen edilebilir sayısını artırılmasında yardımcı ham yapraklarının suyu bırakır ve hülasalar yok. Ayrıca haddelenmiş yapraklar hacmi daha küçüktür ve bu nedenle paketlenmiş olabilir ya da daha fazla verimli bir şekilde saklanır.
Yeşil çay Rolling sıcak ya da soğuk yapılabilir. 'Sıcak haddeleme' çay haddeleme hala 'shaqing' sürecinden sıcak olduğunda bırakır. Isı yaprakları ile istenilen şekle göre rulo veya bükülerek daha esnek ve daha kolay neden olur.
Daha körpe yaprakları için, yapraklar belirgin serin ayrılana kadar yerleşmek için bırakılır. Körpe yaprakları az selüloz içeren ve dolayısıyla doğada daha esnek olduğu için onlar serin olduğu zaman, onlar rulo olabilir. Bu daha iyi yaprak ve dolayısıyla yaprakların doğal yeşil renk klorofil korur.
Rolling bir wok değil, böylesine Peki Batı Gölü Dragon olarak Çin'de en pahalı yeşil çaylar bazı elle yapılabilir, büyük ölçüde mekanize olduğunu. Bazı küçük çiftlikler elle işletilen yarı otomatik makineler var ama büyük fabrikalarda, bu süreci gerçekleştirmek için büyük bir makine var.
Genel olarak, yüksek dereceli yeşil çay için standart zemin alt sınıflar için% 60 iken yaprakların% 80 üzeri başarılı bükülmüş olmalıdır olmasıdır
iii) Kurutma
Kurutma yeşil çay üretiminin son aşaması olan ve bunu yaparken 4 ana yolları, yani buharda pişirme, kavurma ve güneşte kurutma vardır.
Bu süreç, tat ve doğanın çay yaprakları gibi 'kalıp' önlemek ve çayın raf ömrünü uzatmak için daha fazla nemi azaltarak geliştirmek için yola koyulur.
Buharlama a)
Buharlama bugün matcha üretiminde temel ilkeler değişmeden Tang Hanedanı döneminde Japonya'ya yayıldı yeşil çay üreten en eski yöntemlerden biridir.
Genellikle otsu kokusu daha yaygın ve kavurma ve çayla daha buruktur sanki Buharlama genellikle aynı tadı vermez. Bunun sonucu olarak, buhar büyük ölçüde Ming Hanedanı yana bırakılmıştır.
Ancak bugüne kadar 1972 yılından beri, Çin Japonya, modern buharlama makinaları ithal etti ve bu yöntem örneğin Çin Sencha üretilen olarak ihracat için ağırlıklı olarak, bir geri dönüş yaptı.
Yeşil çayların daha yüksek sınıflarda arasında Jiangsu Hubei ve Yangixan çay buharda include Enshi Yulu kullanılarak üretilir.
b) Pişirme
Yeşil çay yapraklarının kurutulması diğer bir pişirme yöntemi içerir. Yapraklar bir 'pişirme kafes' yerleştirilir ve kuruyana kadar pişirilir.
Bu yöntem ayrıca jasmine çay gibi kokulu çay işlenmesi için kullanılır.
Bu yöntemle işlenir Bazı ünlü varietals Houkui ve Huading Yunwu Taiping Huangshan Kürklü Tepe içerir.
c) Kavurma
Yeşil çay yaprakları da kavurma ya da 'kızartma' onları bir wok tarihinde tarafından kurutulabilir. Bu inciler ve ünlü Dragon Şey, Bilochun ve Liu bir Gua Pian gibi yüksek dereceli varietals dahil olmak üzere bir çeşit çaylar için kullanılabilir.
d) Güneş-kuruma
Son yöntem oldukça yalındır, çay güneş altında bırakır ve doğa işini yapalım düzenlemektir.
Bu Yunnan, Sichuan ve Guangxi yaygındır ve genellikle daha üst sınıf yeşil çay için kullanılmaz.
Bu sadece özellikleri çay aynı türde varietals genelinde ve hatta üreticileri arasında farklılık olarak nasıl işlendiğini yeşil çay üzerinde genel bir kılavuzdur.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder